Brahma Jongdierendag 2015

Koekoekpatrijs ZG 95

Het tentoonstellingseizoen is weer begonnen!

Zaterdag 5 september zijn we afgereisd naar de Brahma jongdierendag in Barneveld met in totaal 24 Brahmas om te kijken hoe we er voorstaan met onze kippen.

De opkomst is groot, ook vanuit Belgie en er zijn een flink aantal dieren ingeschreven, in totaal 268 stuks.

Vandaag zal ook worden beslist welke richting het voor de Zalmkleurige Brahma op moet; Het Franse of het Duitse kleurtype.

Het werd de verwachte Franse kleur zoals ook de Faverolles in de zalmkleur eruit zien, met voor de hennen een witte borst en geen zwarte nek en staartveren meer! ..kortom er valt nog veel te verbeteren maar we hebben er al een paar hele mooie tussen met een ZG 93 en de winnaar een 1e ZG 95.

Ook bij de Zwartwit- geparelde hen van Willie een mooie 1e plaats en zijn imposante Koekoekpatrijshanen trekken veel bekijks.

Over de Goudberken en de Isabelpatrijs zijn we dik tevreden en scoren we met beide kleurslagen de kampioen waarbij de Goudberken hen met een mooie 1e F96 kampioen wordt van de hele AOC klasse.

In overleg met Sander Visser en Hendrik van Maurik  gaan we in november kijken of we samen de kleurslag Goudberken gaan voordragen voor erkenning.

Voor de volledige catalogus en meer fotos zie ook de Facebook site van Brahmaclub Nederland en http://www.brahmaclub.nl/index.php/catalogus-jongdierendag-2/

Al met al weer een leuke en leerzame dag en we kunnen met veel vertrouwen de komende shows tegemoet.

AOC kampioen 1e F 96 Goudberken hen

Goudberken haan ZG 94 (foto Sigrid van Dort)

Kampioen 1e ZG 94 Zwart-witgepareld

Kampioen 1e ZG 95 (blauw) Zalmkleur

Kampioen ZG 94 Isabel patrijs